Агенда.мк

контент агрегатор

УРЕДУВАЊЕ НА ПОСТОЕЧКОТО И НОВО ЗЕЛЕНИЛО ВО КАРПОШ 4
Се уредува зелениот агол меѓу ул. „Љубљанска“ и бул. „Партизански одреди“, во Карпош 4. На површина од 5.300 метри квадратни, се поставува нова тревна површина, украсни грмушки и растенија, со цел да се зголеми и оплемени зеленилото во овој дел од Општината. За одржување на постоечкото и новото зеленило,... Читај понатаму
Управител на фирма обвинет за злоупотреба на ИПАРД програмата на ЕУ
Управител на фирма е обвинет за злоупотреба на средства од ИПАРД програмата на Европската Унија. Тој добил 250.000 евра од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој за плаќање на 50% од вредноста на опрема, но тој парите ги уплаќал на фирми блиски до него, соопшти скопското обвинителство.... Читај понатаму
Изгубено-најдено: На овие места може да ги побарате и пријавите изгубените предмети
Скопјани често, поради невнимание, остануваат без своите предмети, но можат постојано да имаат увид во оние кои полицијата ги наоѓа, службата “Изгубено-најдено” на ЈСП  како и на Фејсбук. МВР – “Изгубени/ најдени предмети” Целта на апликацијата на МВР е сите заинтересирани граѓани да може да проверат кои предмети се... Читај понатаму
Пабло Неруда: Ќе знаеш…
‘), zone_2 = $(”), zone_3 = $(”), zone_4 = $(”), zone_5 = $(”), zone_6 = $(”); if(paragraphs.length && paragraphs.length > 2 && window.matchMedia(‘(max-width: 768px)’).matches) { paragraphs.each(function( index ) { if(index === 2) { $(this).append(zone_1); } if(index === 3) { $(this).append(zone_2); } if(index === 4) { $(this).append(zone_3); } if(index ===... Читај понатаму
Трактор и камион се судрија кај селото Дебреште, двајца повредени
‘), zone_2 = $(”), zone_3 = $(”), zone_4 = $(”), zone_5 = $(”), zone_6 = $(”); if(paragraphs.length && paragraphs.length > 2 && window.matchMedia(‘(max-width: 768px)’).matches) { paragraphs.each(function( index ) { if(index === 2) { $(this).append(zone_1); } if(index === 3) { $(this).append(zone_2); } if(index === 4) { $(this).append(zone_3); } if(index ===... Читај понатаму
Знаеш ли од кои работи се плашам?
Страв ми е дека едно попладне, како денешното или некое друго, посончево, ќе ти здосади начинот на кој ти покажувам љубов. Дека мојата постојана грижа за најбанални работи ќе те измори. Дека ќе почнеш да одговараш на моите пораки само од навика или пристојност. Дека нема да ти се... Читај понатаму
Летниот период и топлото време придонесуваат да има поголем број труења со храна
Во текот на летото бидејќи температурите се високи се зголемува ризикот од болести кои се пренесуваат преку храната.  Додека сме на годишен одмор не сме секогаш во идеално чисти услови, па затоа од важно значење е да се придржуваме до одредени правила. Стручните лица предупредуваат, ако се сомневате дека... Читај понатаму
Коњаниците интензивно се подготвуваат за Илинденскиот марш
‘), zone_2 = $(”), zone_3 = $(”), zone_4 = $(”), zone_5 = $(”), zone_6 = $(”); if(paragraphs.length && paragraphs.length > 2 && window.matchMedia(‘(max-width: 768px)’).matches) { paragraphs.each(function( index ) { if(index === 2) { $(this).append(zone_1); } if(index === 3) { $(this).append(zone_2); } if(index === 4) { $(this).append(zone_3); } if(index ===... Читај понатаму
Бесплатно делење на конфискувана роба во Идризово
‘), zone_2 = $(”), zone_3 = $(”), zone_4 = $(”), zone_5 = $(”), zone_6 = $(”); if(paragraphs.length && paragraphs.length > 2 && window.matchMedia(‘(max-width: 768px)’).matches) { paragraphs.each(function( index ) { if(index === 2) { $(this).append(zone_1); } if(index === 3) { $(this).append(zone_2); } if(index === 4) { $(this).append(zone_3); } if(index ===... Читај понатаму
Првите километри од автопатот Скопје – Блаце ќе се изградат годинава
Ревизијата од Градежниот факултет го заглави автопатот Скопје – Блаце. Надлежните ја чекаат анализата на проектот за да можат да објават тендер и да се избере компанија која ќе ја гради делницата. Министерот Сугарески очекува Градежниот факултет да ја заврши ревизијата што е можно побрзо. -Очекувам првите два километри... Читај понатаму