Агенда.мк

контент агрегатор

Разговор со Дино Имери, еден од 10-те најдобри пијанисти во Европа
Неговиот неодамнешен јубилеен концерт беше поводот да си направиме муабет со него. Но не и единствената причина, затоа што Дино Имери има успеси и успеси за раскажување. Дино има 28 години, веќе слави 10 години успешна музичка кариера и е еден од 10-те најдобри европски пијанисти според ранг-листата на... Читај понатаму
Нов сингл и видео спот на Александар Видиновски
Добро утро, добар ден драги мои & убави читатели на Reborn. Како виртуози на повторното раѓање, верувам дека ги истеравте празниците достоинствено, без прејадување и во ведар дух. Нема да прашувам како сте, знам дека сте добри. Не сте вие добри, вие сте најдобри. 🙂 Како сум јас? одлично,... Читај понатаму
Лила Милиќ, трансродова личност која не е жртва, туку херој
Фотографии: Лепа Георгиевска   Да, знаеме дека живееме во затворено општество, кое често реагира со страв и отфрлање на она што е инакво и непознато. Но не сакаме само да ја повториме оваа негативна констатација, затоа што поважно од проблемот е како делуваш во врска со него. Секогаш сме... Читај понатаму