Вашата дневна агенда
Што можат брендовите да прават за време и после COVID-19
Нарушувањата што ги создава вирусот корона се зголемуваат и создаваат низа потреси во сите индустриски гранки. Во овие тешки времиња, важно е за нас да бидеме обединети со чувството на заедништво и да бидеме силни извори на оптимизам. После пандемијата, секогаш следи фаза на опоравување. Иако треба да се... Читај понатаму
Инстаграм воведе нови корисни опции за корисниците во изолација
Социлајната мрежа Инстаграм најави серија нови опции кои би требало да им помогнат на корисниците полесно да ја поднесат изолацијата, да останат информирани и поврзани за време на пандемијата на корона вирусот. Меѓу најинтересните нови можности е опцијата “Co-Watching“, која им овозможува на корисниците заедно со пријателите да ги... Читај понатаму
Донација од 2300 млечни производи на Алпско за социјално загрозените семејства во општина Центар
Ново настанатата ситуација го измени нашето секојдневие, го отежни животот на сите нас, но особено погодени се социјално загрозените семејства. Станува збор за сиромашни семејства кои живеат во тешки услови, претставуваат ранлива категорија на граѓани, кои тешко ги преживуваат овие денови во само изоалција. За таа цел како општествено одговорна компанија – Лакталис... Читај понатаму
#MKAgencyLife во време на криза: Сега е време сите од оваа индустрија да се обединиме!
Пишува: Зоран Здравески, DIRECT MEDIA SKOPJE Зоран Здравески Во многу краток временски рок, решивме да преминеме на #DIRECTFROMHOME remote начин на работа. Во тоа имавме голема подршка од United Group-ата од која сме и дел, а која многу пред на сите да им изгледа дека ваква ситуација би можела... Читај понатаму
HURA: Мораме да направиме сѐ да продолжат комерцијалните и стопанските активности!
(РЕГИОН) – Хрватското здружение за деловно комуницирање (HURA) кое како стручна организација веќе 20 години делува во интересот на гранката деловно комуницирање во стопанството, а вклучувајќи ги и медиумите и бројни други стопански субјекти кои овозможуваат поддршка или директно се занимаваат со пазарно комуницирање, во текот на вчерашниот ден... Читај понатаму
Фолксваген и Ауди ги “променија“ логоата за време на пандемијата на корона вирусот
Германските автомобилски гиганти на илустративен начин ја поддржаа кампањата за социјално дистанцирање за време на пандемијата на корона вирусот. Светската здравствена организација, владите ширум светот, но и многу популарни личности овие денови апелираат во медиумите и на социјалните мрежи за неопходното одржување на растојание меѓу луѓето, за да се... Читај понатаму
За светот во карантин, Икеа креираше едноставна реклама за повторно поврзување со домот
Во добро или зло, многумина од нас низ целиот свет никогаш не биле поблиски во нашите домови. Додека градовите, а во некои случаи и цели нации, се ставени во карантин за да се спречи ширењето на вирусот СОВИД-19, милиони луѓе одеднаш се најдоа во ситуација да работат од дома... Читај понатаму
Веќе две недели компанијата „Алкалоид АД Скопје“ функционира во извонредно турбулентни услови. Се бориме за обезбедување залихи на производи кои не ни се примарна дејност, но во моментов се од суштинско значење за сите; се соочуваме со огромни логистички предизвици во услови на затворени граници, блокирани и поскапени суровини... Читај понатаму
ИАБ Македонија и водечките интернет портали со реакција кон МИОА
ИАБ Македонија, асоцијацијата која ги обединува водечките интернет портали, маркетинг агенции и огласувачи во земјава се приклучи на реакциите кои претходно ги објавија и АВМУ, МАН и ЗНМ во врска со одлуката на Министерството за информатичко општество и администрација – МИОА, со која нееднакво се третираат онлајн медиумите во... Читај понатаму
Словенечката огласувачка комора испрати писмо до Премиерот Јанша и до нивната влада
Словенечката огласувачка комора во која членуваат 135 големи, средни и мали огласувачи, огласувачки агенции и медиуми, организирани во три интересни групи: Словенечко здружение на огласувачите, Словенечко здружение на огласувачките агенции и Словенечкото здружение на медиуми – испрати официјален допис до премиерот на Словенија, Јанез Јанша и словенечката влада. Во... Читај понатаму