Агенда.мк

контент агрегатор

Оглас за вработување и платена практична работа во Таргет груп ДОО Скопје
Друштво за трговија и услуги ТАРГЕТ ГРУП ДОО Скопје, компанија за бизнис информации објавува:ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕНА СЛЕДНАТА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА Административен асистент – 1 (еден)Потребни квалификации и вештини: – Одговорност и организираност;– Точност и експедитивност;– Одлично познавање на компјутери и англиски јазик;– Лојалност, иницијативност и темелност во работењето;– Високоразвиени комуникациски... Читај понатаму
По 130 години – од денеска килограмот нема да биде тоа што беше
Подготвил: Тамара Гроздановски Лектор: Ивана Кузманоска Последните 130 години килограмот како единица мерка бил дефиниран со физички цилиндар направен од легура на платина и иридиум, кој се чува во Меѓународното биро за тегови и мерки во Франција. Но, секојпат кога научниците го земале овој цилиндар во рацете, тој губел... Читај понатаму
Тим од ФЕИТ победи и на балкански инженерски натпревар
Тимот Space Divers, составен од студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии: Александра Мирческа, Марија Алексовска, Тијана Спировска и Бојан Страчковски, победи во категоријата Case Study на инженерскиот натпревар EBEC (European Best Engineering Competition). Case Study e интензивна анализа која дава конкретно решение на некој технолошки или менаџерски... Читај понатаму
„Пивара Скопје“ воведува нова категорија пијалаци на пазарот
Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од „Пивара Скопје“ „Пивара Скопје“ на пазарот лансира нова категорија пијалаци – САЈДЕР. Сајдерот е еден од најпопуларните нискоалкохолни освежителни пијалаци во светот. „Пивара Скопје“ лансира два сајдер брендa од портфолиото на Heineken: Strongbow, водечки премиум бренд во оваа категорија... Читај понатаму
Оглас за вработување во Експанда! Отворено работно место во Прилеп
Оглас за вработување:Доколку сакате да работите во компанија со традиција и присуство на македонскиот пазар повеќе од 25 години, да работите во динамична работна средина, имате желба за работа во дистрибутивниот сектор и сте комункативна личност тогаш ова е работата за вас! Место: ПрилепПозиција: Дистрибутер- комерцијалист Опис на работно... Читај понатаму
Оглас за вработување во Техномаркет Македонија
ДППУ ТЕХНОМАРКЕТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје, ул 1732 бр. 2 Скопје, тел: 02/3088-000, распишува оглас за вработување на  СМЕТКОВОДИТЕЛ  Потребни квалификации: • ВСС• Кандидатите да поседуваат уверение за овластен сметководител и да се со претходно работно искуство како сметководител• Одлично познавање на работа со компјутер (Microsoft Office и Internet) Останати... Читај понатаму
Оглас за вработување во Адвокатско друштво ПОЛЕНАК
Адвокатско друштво ПОЛЕНАК објавува оглас за прием на СЕКРЕТАРКА Профил на работната позиција: • Работа на front desk;• Одговарање на телефонски повици;• Прием на поштата на Друштвото;• Работни задачи делегирани од раководителот. Профил на кандидатот: • Завршено средно образование;• Одлично познавање на англиски јазик;• Одлични комуникациски и организациски вештини;•... Читај понатаму
Како да ги препознаете симптомите за нарушување на работата на тироидната жлезда
Хипертироидизам и хипотироидизам се две од петте нарушувања на работата на тироидната жлезда Нарушувањата на работата на тироидната жлезда имаат многу лица. Секоја состојба е поврзана со различни фактори на ризик, причини и третмани, но нивните симптоми не се специфични и може да биде многу тешко да се идентификуваат... Читај понатаму
Оглас за вработување во Експанда! Отворено работно место во Струмица
Оглас за вработување: Доколку сакате да работите во компанија со традиција и присуство на македонскиот пазар повеќе од 25 години, да работите во динамична работна средина и имате желба за работа во дистрибутивниот сектор! Место: СтрумицаПозиција: Магационер- 1 извршителОпис на работно место:Одговорен за целокупно работење на магацинот преку прием,... Читај понатаму
УКИМ слави 70 години! Најдобриот универзитет никако да стигне до Шангајската листа, нема подмладок, се мачи со финансии
Намалената финансиска поддршка за имплементација на болоњските принципи на студирање, немањето мерила и критериуми за финансирање на дејноста на високообразовните установи, намалувањето на финансиските средства за научноистражувачката дејност на факултетите и на научните институти, прашањето на неадекватно кадровско обновување и сл., се одразуваa врз остварувањето на определбите на Универзитетот... Читај понатаму