Агенда.мк

контент агрегатор

Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од Пивара Скопје
Пивара Скопје воведува нова категорија пијалаци на пазарот Пивара Скопје на пазарот лансираше нова категорија пијалаци – САЈДЕР. Сајдерот е еден од најпопуларните нискоалкохолни освежителни пијалаци во светот. Пивара Скопје лансира два сајдер брендa од портфолиото на Heineken: Strongbow, водечки премиум бренд во оваа категорија во светски рамки, како... Читај понатаму
Колку доверба имаме на интернет?
Во светот, опаѓа довербата во вестите и информациите кои се споделуват на онлајн медиумите! Агенцијата UM на Digital Day ги презентираше резултатите од истражувањето за навиките на корисниците на социјалните медиуми – Wave X: Remix Culture. Истражувањето даде јасна порака: “светот губи доверба во онлајн-медиумите”. Зошто на глобално ниво... Читај понатаму
Гугл следи скоро се` што купуваме на интернет
Google ги следи и чува информациите за речиси сè што купуваме на интернет – без оглед на продавницата или услугата што ја плаќаме. Гигантот користи алатка за складирање вредни информации што се достапни дури и за корисниците. За оваа алатка сподели CNBC. Како што е споменато, уште почудно е... Читај понатаму
Хипо и хипертироидизам – Кампања „Многуте лица на тироидната жлезда – Аларм за свест“
Како да ги препознате симптомите поврзани со нарушувањата на тироидната жлезда Нарушувањата на тироидната жлезда имаат многу лица. Секоја состојба е поврзана со различни фактори на ризик, причини и третмани, но нивните симптоми не се специфични и може да биде многу тешко да се идентификуваат и разликуваат од симптомите... Читај понатаму
Кирил Колемишевски нов директор на Македонска банка за поддршка на развојот
Кирил Колемишевски е поставен за нов главен извршен директор на Македонска банка за поддршка на развојот АД Скопје. Кирил Колемишевски е именуван за вршител на должност член на Управен одбор – главен извршен директор на банката, информира банката преку Македонската берза. Oдлуката, како што е соопштено, е донесена на... Читај понатаму
Живописна и колоритна кампања за одбележување на 40-годишнината од балетот во Хонг Конг
Со цел да ја прослави 40 години од своето постоење, балетот во Хонг Конг ја повика агенцијата Design Army да смисли и произведе бренд кампања која ќе ја одрази страста и визијата на уметничкиот директор на Балетот, Септим Вебре. Живописна, колоритна и оптимистична, оваа бренд кампања зборува за динамичната... Читај понатаму
Важна информација за годишните даночни пријави од УЈП
Со новиот начин на доставување на Годишната даночна пријава на граѓаните им е овозможено да  учествуваат во постапката за утврдување на персоналниот данок, во соработка со Управата за јавни приходи, велат од УЈП. Граѓаните имаат можност најдоцна до 31.05.2019 година да ја потврдат или коригираат претпополнетата Годишна даночна пријава.... Читај понатаму
Искрени слогани на светските брендови (трет дел)
Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Harley-Davidson Cosmopolitan Gillette iTunes Ikea Best-Buy Victorias-Secret Apple Gatorade KickStarter Читај понатаму
Компаниска култура – Клучна состојка на брендот на работодавачот
Автор: Дејан Маџоски – Бизнис партнер за човечки ресурси (www.dejanmadjoski.com) Компаниската култура е еден од клучните елементи за успехот на секоја компанија која задира во сите елементи од ефикасност и ефективност на работењето, нивото на соработка, меѓусебните односи на вработените итн. Добрата компаниска култура е особено битна за задржување... Читај понатаму
„Еј, Мамо“ – нова реклама на Google која зрачи со мајчинска топлина
По повод Денот на Мајката, празник кој во САД се одбележува на втората недела од месецот мај, односно 12 мај оваа година, технолошкиот гигант Google објави нова реклама во која го промовира својот гласовен асистент. Во едноминутниот спот создаден од агенцијата Swift, децата го повторуваат истиот и вечен референ... Читај понатаму