Агенда.мк

контент агрегатор

5 природни начини против констипација 5 природни начини против констипација
Констипацијата е непријатна состојба при која лицата се соочуваат со нередовно празнење на цревата и потешкотии при извршување на дефекацијата. Во продолжение прочитајте неколку... 5 природни начини против констипација

Констипацијата е непријатна состојба при која лицата се соочуваат со нередовно празнење на цревата и потешкотии при извршување на дефекацијата. Во продолжение прочитајте неколку природни начини против констипација со кои што може да се ослободите од проблемите со дигестијата на храната.

Има два вида на констипација и тоа акутна, која е краткотрајна и хронична која е долготрајна состојба на констипација. При акутната форма која е пропратена и со некои други симптоми како абдоминална болка, лошење, повраќање, ректално крвавење или ненадејна загуба на телесна тежина, најдобро е да се консултирате со доктор. Сепак, доколку страдате од хроничен запек, треба да се обидете со некој од следниве природни начини против констипација.

Колку „столици“ на ден е нормално да се има?

Нормалниот број на „столици“ е индивидуален и варира кај секоја личност. Некои лица имаат три, па и повеќе „столици“ на ден, додека за други е нормално да имаат само неколку во неделата. Во секој случај, тоа не претставува никаков здравствен проблем. Но, во повеќето случаи пролонгираното „празнење“ на цревата укажува на констипација. Па, доколку не сте се испразниле три или повеќе дена тоа укажува дека има некаков проблем. За тоа време додека немате „столица“, фецесот станува потврд и потешко минува низ цревата,

Целиот текст тука!

Se za hrana

Оваа вест е превземана од Се за храна Повеќе на www.sezahrana.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *