Агенда.мк  агреагтор лого
Треба ли да го ослободите местото во градинка ако детето не оди редовно или прави големи паузи? Треба ли да го ослободите местото во градинка ако детето не оди редовно или прави големи паузи?
Некои од родителите реагираат што им се врши притисок за местото во градинка и сметаат дека кога веќе плаќаат, не треба да им се... Треба ли да го ослободите местото во градинка ако детето не оди редовно или прави големи паузи?

Некои од родителите реагираат што им се врши притисок за местото во градинка и сметаат дека кога веќе плаќаат, не треба да им се врши проверка и треба сами да одлучат кога е најдобро време да го пуштат детето

Градинките работат со полн капацитет. Ретко каде има место. Но групите се пополнети на список, а не секаде и во практика. Во групите со 12 деца, по две-три не доаѓаат, а го држат местото. Директорките на градинките велат дека вршат проверки кој редовно доаѓа и праќаат опомени, но ретко кога преземаат подрастични мерки, оставаат на совесноста и свесноста на родителите.
Некои од родителите реагираат што им се врши притисок за местото во градинка и сметаат дека кога веќе го плаќаат, не треба да им се врши проверка и треба сами да одлучат кога е најдобро време да го пуштат детето во градинка.

– Детето ми беше болно, не од Ковид-19, и не го пуштив веднаш во градинка за да го зајакне имунитетот. Неколку пати ми се јавуваат да се изјаснам дали ќе продолжи да оди зашто им треба местото. Сè уште нема потврда од лекар дека може да посетува градинка. Не ми е јасен притисок – вели Мими К. од Скопје.

Местата

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *