Агенда.мк  агреагтор лого
Треба да престанеме да ја засрамуваме „совршената“ мајка Треба да престанеме да ја засрамуваме „совршената“ мајка
Имам проблем со нешто на кое неочекувано наидов како нов родител. Го забележав во текстови, реклами, на социјални медиуми и што е најважно –... Треба да престанеме да ја засрамуваме „совршената“ мајка

Имам проблем со нешто на кое неочекувано наидов како нов родител. Го забележав во текстови, реклами, на социјални медиуми и што е најважно – меѓу пријатели и семејство. Сите изгледа дека уживаат да се шегуваат со „совршениот“ родител. Нејзината куќа е секогаш чиста, децата имаат уредни фризури. Таа секогаш има спакувано здрава ужина во торбата. Секој ден се во паркот и одат на балансирани состаноци за играње. Листата со клишеа нема крај.

Секој сака да кажува шеги од ваков тип бидејќи: „Те молам, ајде да бидеме реални, никој не е совршен“. И, се разбира, тоа е вистина. Сфаќам. Вознемирувачки е да се гледа некој таков бидејќи реално како наоѓа време? Или можеби е вознемирувачко што нејзиниот сопруг толку многу помага, или таа можеби не работи – луксуз. Мојот проблем е тоа што сметам оти не е фер. Разбирам од каде произлегува сето тоа, но ми пречи. Не верувам дека кој било добар родител што дава љубов треба да се срами за своите методи.

Пораснав во дом во кој бев екстремно злоупотребувана. Имав 5 помлади браќа и сестри кои поминуваа низ тоа после мене. Знаете на што никогаш не беа жртва моите родители? На каков било потсмев. Никогаш не биле засрамени,

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *