Агенда.мк  агреагтор лого
Oпаѓањето на косата е нормален процес кај секој од нас и ретко кога обрнуваме внимание на истото, затоа што таа брзо се регенерира и...

Oпаѓањето на косата е нормален процес кај секој од нас и ретко кога обрнуваме внимание на истото, затоа што таа брзо се регенерира и не се забележува недостаток од видливо проретчување. Спротивно од нормалното променување, е појавата на зголемено опаѓање на косата, придружено со споро обновување. Постојат различни причини за абнормално губење на влакна од главата. Како почести причини се вбројуваат стресот и прележана болест, а во последно време медицинските лица посочуваат дека може да се случи зголемено опаѓање на косата како последица од корона вирусот.

Но, не грижете се, проретчувањето на влакната е нормален процес и има начини како да си помогнете. Направивме мало истражување  на темава. Откривме дека може да се јави зголемено опаѓање на косата како последица од корона вирусот кај многу луѓе и дека истиот влијае на два начини. Како прво, целава ситуација со пандемијата, односно поврзаноста на секојдневниот стрес  кој се должи на безбројните точни и неточни информации по социјалните мрежи и медиумите. Второ и можеби уште поважно, а посебно за засегнатите лица, опоравувањето после прележување на вирусот. За поддршката и советите да споделиме со вас проверени информации, се заблагодаруваме на Д-р Нела Деспотовска.

Моменталното губење на коса е нормално после прележана болест

После

Целиот текст тука!

Se za hrana

Оваа вест е превземана од Се за храна Повеќе на www.sezahrana.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *