Агенда.мк  агреагтор лого
Фајзер и БајоНТех со кампања за вакцината против Ковид-19 Фајзер и БајоНТех со кампања за вакцината против Ковид-19
Откако научниците развија вакцина против корона вирусот, следна задача е да се убедат колку што е можно повеќе луѓе да се согласат да ја... Фајзер и БајоНТех со кампања за вакцината против Ковид-19

Откако научниците развија вакцина против корона вирусот, следна задача е да се убедат колку што е можно повеќе луѓе да се согласат да ја примат. Меѓутоа, дезинформациите ги обесхрабруваат луѓето во однос на процесот на вакцинација.

Со цел да се поттикне самодовербата на американската јавност, фармацевтските компании Pfizer и BioNtech, со помош на креативната агенција Mischief @ No Fixed Address, лансираа кампања во која ги илустрираат придобивките од вакцинацијата на едно емотивно ниво.

Кампањата “Because of This” („Поради ова“) е составена од неколку кратки спотови кои даваат одговор на прашањето „Зошто ќе се вакцинирате?“. Снимките употребени за спотовите се вистински, откриени онлајн, и прикажуваат моменти на меѓучовечка радост во малите нешта кои пред пандемијата сме ги земале „здраво за готово”.

Слоганот на кампањата е: “Science can make it possible. Only you can make it real” („Науката може да го направи возможно. Само вие можете да го направите реално“). На самиот крај од спотот се појавува адресата на веб-сајтот SciencePossible.com, кој нуди проверени информации во врска со пандемијата на Ковид-19 за оние луѓе кои можеби се поскептични.

Спотовите од кампањата ќе бидат емитувани на националните телевизии во САД, како и на социјалните мрежи Facebook, Instagram, Twitter и

Целиот текст тука!

365marketing

Оваа вест е превземена од 365 маркетинг. Повеќе на www.356marketing.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *