Агенда.мк  агреагтор лого
Не дозволувајте синџирите на грижите да ве задржуваат да живеете слободен и среќен живот Не дозволувајте синџирите на грижите да ве задржуваат да живеете слободен и среќен живот
Бидете посилни од вашите грижи и уживајте во вашиот живот! Колку време поминуваме размислувајќи за некој негативен исход што може да ни се случи?... Не дозволувајте синџирите на грижите да ве задржуваат да живеете слободен и среќен живот

Бидете посилни од вашите грижи и уживајте во вашиот живот! Колку време поминуваме размислувајќи за некој негативен исход што може да ни се случи? Секако, повеќето од нас многу. Грижата -не е само безопасно размислување, тоа е твое самоубиство или поточно убиство.

Замислете играч да влезе во полето за игра и да размисли како ќе загуби, а неговото искуство веќе сто пати му покажало дека ги има сите предиспозиции за победа. Таков играч може да направи само една работа – да го напушти теренот и со неговата одлука да предизвика пораз.
Загриженоста е војна против здравиот разум затоа што нè убедува во нешто што веќе сме го доживеале и се убедивме дека има толку мали шанси тоа да се случи, но повторно го свртуваме тоа сценарио во нашите глави затоа што не веруваме во нашата причина. Загриженоста е војна против нашите чувства затоа што во неа го будиме најлошото во себе, и дозволуваме полека да не уништува, а во исто време ги уништуваме и најблиските, кои наместо да го добиваат најдоброто од нас, го добиваат најлошото.

Загриженоста е војна против нашата иднина затоа што сè што сакаме да бидеме, да имаме и да се доживееме во тоа е

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *