Агенда.мк  агреагтор лого
Овие млади луѓе можат да го унапредат талентот со износ до 2.500 евра – поддржи ги!! Овие млади луѓе можат да го унапредат талентот со износ до 2.500 евра – поддржи ги!!
Дури 14 млади таленти од цела Македонија се натпреваруваат за наклоност на публиката во осмиот циклус на проектот „Ново Име“, како би се избориле... Овие млади луѓе можат да го унапредат талентот со износ до 2.500 евра – поддржи ги!!

Дури 14 млади таленти од цела Македонија се натпреваруваат за наклоност на публиката во осмиот циклус на проектот „Ново Име“, како би се избориле за поддршка во износ до 2.500 евра со која ќе ги унапредат некои од своите вештини или знаења.

Во прашање е проектот кој во потполност е поддржан од компанијата ХТЛ МАКЕДОНИЈА и брендовите ADMIRAL, ASTRA и CASINO FLAMINGO HOTEL, членки на групацијата NOVOMATIC во Македонија, во кој од почетокот на годината, седум млади луѓе ја искористија оваа шанса и си дадоа крила на својот талент од областа на музиката, културата, науката и спортот.

Тие ја одушевија јавноста со своите умешности од доменот на пеењето, електронската музика, свирењето, танцот, цртањето и гејмингот, покажувајќи дека меѓу нас има многу „скриени“ таленти кои заслужуваат внимание и поддршка.

Со победата на Станче Алексов од Кочани, кој стана (седмо) Ново Име на музиката, отворена е шансата за сите млади од 16 до 30 години од цела Македонија да тргнат во ноемврискиот циклус по неговите и чекорите на претходните победници – Сандра Туфеска, Ново Име на цртањето, Влатко Иљачев, Ново Име на пеењето, Антониј Ристески и Викторија Симеонова, Ново Име на музиката, Ангела Георгиевска, Ново Име на танцот, и Александар Јакимовски,

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *