Агенда.мк  агреагтор лого
Најдобрите хранливи состојки за јакнење на имунитетот Најдобрите хранливи состојки за јакнење на имунитетот
Во време на пандемија сите бараме начин да се заштитиме и делуваме превентивно на опасноста. Без разлика дали станува збор за корона вирус, грип... Најдобрите хранливи состојки за јакнење на имунитетот

Во време на пандемија сите бараме начин да се заштитиме и делуваме превентивно на опасноста. Без разлика дали станува збор за корона вирус, грип или обична настинка, важно е да знаеме како правилно да се заштитиме. А, тоа значи дека ни се потребни хранливи состојки за јакнење на имунитетот.

Имунитетот е главна одбрана на организмот од вируси, бактерии и други причинители на болести и инфекции кои може да го нарушат здравјето. Кога имунитетот е ослабен, не може да се бори со микроорганизмите кои го напаѓаат и организмот станува подложен на настинки и грип. За да се заштитиме од напад на штетни микроорганизми, важно е да внимаваме на исхраната, односно внесот на хранливи состојки.

Витамин Ц во улога на антиоксиданс

Сигурно е дека витаминот Ц е најраспространетиот витамин во храната. Освен што делува како антиоксиданс, има клучна улога и во јакнење на имунитетот, превенција од кардиоваскуларни и болести на очите. Најчесто со консумирање на разновидна храна од растително потекло се внесуваат потребните количини на витамин Ц, но не ретко, за јакнење на имунитетот е потребен дополнителен внес.

Потребен ви е дополнителен внес на витамин Ц? – Нашите пријатели Тримекс имаат уникатна и патентирана не-киселинска форма на витаминот Ц. Станува збор за AlphaSorb-C. Витаминот

Целиот текст тука!

Se za hrana

Оваа вест е превземана од Се за храна Повеќе на www.sezahrana.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *