Агенда.мк  агреагтор лого
Драг мој сопруг: Кога се чувствуваш изоставен, сакам да го запомниш ова Драг мој сопруг: Кога се чувствуваш изоставен, сакам да го запомниш ова
Забележувам и јас. Едното константно сака да биде в раце, другото го сака целото мое внимание. Тројцата сме споени преку колкот, на добри и... Драг мој сопруг: Кога се чувствуваш изоставен, сакам да го запомниш ова

Забележувам и јас. Едното константно сака да биде в раце, другото го сака целото мое внимание. Тројцата сме споени преку колкот, на добри и лоши начини. Јас сум утеха за едното и засолниште за другото дете.

Тешко е. Ме истрошува физички и ментално. Исцрпена сум на крајот од денот. Но, колку што е тешко за мене, знам дека е и за тебе. Знам дека имаш чувство оти децата не те забележуваат понекогаш. Викаат по мене, иако не сум присутна – знам дека тоа боли. Сакаш и ти да бидеш нивната утеха. Но во право си за една работа.

Не те забележуваат – тие те гледаат, за сето она што ти го претставуваш. Знам дека ова е вистина поради многу причини. Кога ќе седнам на каучот, нашиот син секогаш ми го носи најмекото ќебе што може да го најде. Кога се буди наутро, ми кажува колку сум му недостигала минатата ноќ. Кога ќе си земе сок од фрижидерот, мене ми ја носи омилената вода. Кога ќе види дека сум вознемирена, се обидува да ме насмее. Ги знае моите омилени работи, ми упатува комплименти – од мојата нова маица до мојот „неверојатен ум“. Ме смее со намера.

Дали го гледаш тоа? Тоа

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *