Агенда.мк  агреагтор лого
Моите аутистични синови никогаш не се поканети на роденденски забави, а и никој не се појавува на нивните Моите аутистични синови никогаш не се поканети на роденденски забави, а и никој не се појавува на нивните
„Се надевам дека сум им ги дала потребните вештини за да ја отфрлат негативноста. Ова е сведочење на неправедноста што им е нанесена на... Моите аутистични синови никогаш не се поканети на роденденски забави, а и никој не се појавува на нивните

„Се надевам дека сум им ги дала потребните вештини за да ја отфрлат негативноста. Ова е сведочење на неправедноста што им е нанесена на моите деца, а тоа ми дава мотивација да продолжам да се борам против тоа. Задачата е голема, а јас сум благодарна што сум опкружена од толку моќен, различен и уникатен тим“

Кетрин Пирбум вели дека нејзините синови Оливер (7), Џошуа (6) и Тајлер (4) имаат аутизам, па тоа што не се изразуваат вербално им паѓа екстремно тешко. Мајката објаснила дека луѓето „не ја разбираат“ состојбата на нејзините деца. Таа објаснува дека доволно лошо за нејзините синови е што често се исклучени од роденденските забави, но изјавила дека е уште полошо што никој не се појавува на нивните.

– Децата често не ги разбираат доволно посебните потреби на некои деца и тоа е чудно за нив, а тоа е зачудувачко. Ја уништува душата. Многу луѓе не ни сфаќаат дека некое лице може да има аутизам – само даваат етикета „чуден“. Ако луѓето знаеја повеќе за аутизмот, можеби ќе вложеа поголем напор да разберат зошто некој се однесува различно. Само кога ќе помислам дека малку ни се кренала свеста за аутизмот и прифаќањето, се случува инцидент во јавноста

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *