Агенда.мк  агреагтор лого
Не знаете како да се справите и со вашиот и со стресот на децата? Направете си кутија за врескање Не знаете како да се справите и со вашиот и со стресот на децата? Направете си кутија за врескање
Оваа 2020 година за многумина од нас е една од најлошите години во животот. Повеќе или помалку – сите сме под стрес, а актуелната... Не знаете како да се справите и со вашиот и со стресот на децата? Направете си кутија за врескање

Оваа 2020 година за многумина од нас е една од најлошите години во животот. Повеќе или помалку – сите сме под стрес, а актуелната ситуација предизвикана од коронавирусот, испреплетена со низа други проблеми и стресни ситуации, многумина од нас ги доведе на самиот раб. Понекогаш на крајот од денот би сакале само да врескаме. Експертите велат: „Што чекате? Врескајте!“

Според учењето на д-р Артур Јанов, автор на бестселерот „Основна терапија“ од 70-тите години, ослободувањето од напнатоста со врескање може да биде и тоа како лековито. Јанов верувал дека врескањето може да излекува болести како депресија и алкохолизам, па дури и да донесе светски мир.

Здравствената заедница со текот на времето го дискутирала учењето на Јанов, па многу терапевти се согласуваат дека врескањето е лековито за душата. Значи, со врескање можеме да постигнеме мир во светот, но можеме да го постигнеме и својот мир. Сепак, не е сеедно каде и како врескате. Мерката функционира само ако се изведува во затворено опкружување и ако вашето врескање не е насочено кон некоја личност или предмет. На пример, ако 10 минути врескате на правосмукалката која се расипала непосредно откако вашите деца на подот расфрлале трошки, тоа не се смета за ефективно, а не е

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *