Агенда.мк  агреагтор лого
„Ќе видиш!“ е најлошото нешто што можете да ѝ го кажете на бремена жена „Ќе видиш!“ е најлошото нешто што можете да ѝ го кажете на бремена жена
– Ќе видиш. Реченица што безброј пати сум ја слушнала во текот на бременоста. Често препознавав дека е кажана без добра намера. Премногу често... „Ќе видиш!“ е најлошото нешто што можете да ѝ го кажете на бремена жена

– Ќе видиш.

Реченица што безброј пати сум ја слушнала во текот на бременоста. Често препознавав дека е кажана без добра намера. Премногу често напишана во саркастично, со тој „хе, хе“ призвук што треба да ја ублажи. Понекогаш чувствував дека е искористена заедно со исмејувањето за моето незнаење и неискуство, насочена како стрелка со намера да ја погоди мојата безгрижност и да ми го уништи мечтаењето.

Таа реченица е најлошата што можете да ѝ ја кажете на бремена жена. Немојте да велите: Да, ќе види. Да, видов. И допрва ќе гледам. И се радувам. На сè. И на она што е тешко и фрустирачко и на она што е страшно и на она од кое течат солзи. Претешко е да се жонглираат емоциите и да се остане присебен, прибран, на земја.

Затоа на жената биди ѝ ветер во грб, биди ѝ поддршка, биди ѝ забава, биди ѝ рамо за плачење. Дај ѝ рака и гризни си го јазикот пред да кажеш: – Ќе видиш.

Дај ѝ елан и дај ѝ волја. Мотивирај ја и инспирирај ја. Таа реченица знае силно да пече, но никој тоа нема да го каже в лице. Ќе премолчи и ќе проголта, а тоа е голем

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *