Агенда.мк  агреагтор лого
Oстанавме без работа иако работевме. Асистенти на децата со посебни образовни потреби без приходи во време на криза Oстанавме без работа иако работевме. Асистенти на децата со посебни образовни потреби без приходи во време на криза
Одговори за проблемот на асистентите побаравме од градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, од организацијата УНДП, која е поддршка на проектот, како и од... Oстанавме без работа иако работевме. Асистенти на децата со посебни образовни потреби без приходи во време на криза

Одговори за проблемот на асистентите побаравме од градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, од организацијата УНДП, која е поддршка на проектот, како и од Министерството за труд и социјала, институција која заедно со други државни институции ја реализира владината програма Општинско-корисна работа, во рамките на оперативниот план на активни мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на трудот. Според одговорите што ги добивме, решение за овие лица засега нема

Асистентите на учениците со посебни образовни потреби што работеа во училиштата во Карпош реагираат дека неодамна одговорните во Општината без најава им ги раскинале договорите за работа. Тие реагираа до редакцијата на „Деца.мк“ и објаснуваат дека иако барале одговори од институциите во врска со проблемот, сепак не ги добиле. Меѓутоа, проблем немаат само овие асистенти, туку многумина низ целата држава.

Одговори побаравме од градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, од организацијата УНДП, која е поддршка на проектот, како и од Министерството за труд и социјала, институција која заедно со други државни институции ја реализира владината програма Општинско-корисна работа во рамките на оперативниот план на активни мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на трудот. Според одговорите што ги добивме, решение за овие лица засега нема.

Останавме без

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *