Агенда.мк  агреагтор лого
6 знаци дека сте алергични на убод од комарец. Препознајте ги симптомите на оваа сериозна состојба! 6 знаци дека сте алергични на убод од комарец. Препознајте ги симптомите на оваа сериозна состојба!
Стручњаците напоменуваат дека контактот со комарецот мора да трае најмалку шест секунди за да дојде до реакција. Најдобра превенција од убод е таквиот контакт... 6 знаци дека сте алергични на убод од комарец. Препознајте ги симптомите на оваа сериозна состојба!

Стручњаците напоменуваат дека контактот со комарецот мора да трае најмалку шест секунди за да дојде до реакција. Најдобра превенција од убод е таквиот контакт во целост да се избегне. “Не знаете каква реакција ќе имате, па секогаш е добра идеја да користите квалитетна заштита во природа“, велат лекарите.

ПОВЕЌЕТО “АЛЕРГИСКИ“ РЕАКЦИИ НА УБОД ОД КОМАРЕЦ ВСУШНОСТ НЕ СЕ АЛЕРГИЈА

За повеќето, убодот од комарец значи чешање и јадеж. Нормалната реакција на убод од комарец вклучува црвен оток кој чеша, се јавува за неколку минути по каснувањето и може да биде присутен до 10 дена.

“Посилните симптоми, како јазол на кожата и посилно отекување, укажуваат на поголема локална реакција позната какопапуларна уртикарија. Кога луѓето велат дека се алергични на убод од комарец или некој друг инсект, главно во прашање е посилна локална реакција на која притоа се повикуваат“, објаснуваат лекарите.

За да постави дијагноза, лекарот ќе ги земе предвид вашите симптоми, но не постои официјален тест за откривање на алергија на убод од комарец.

Што се однесува до лекувањето, тоа во целост зависи од тоа колку тие симптоми влијаат на пациентот. Но, ако убодот од комарец предизвикува проблеми како што се отекување на очните капаци или ако симптомите

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *