Агенда.мк  агреагтор лого
СИМПТОМИ НА КОРОНАВИРУСОТ: Како КОВИД-19 предизвикува губење на мирисот и дали и кога сетилото се враќа во нормала кај пациентите СИМПТОМИ НА КОРОНАВИРУСОТ: Како КОВИД-19 предизвикува губење на мирисот и дали и кога сетилото се враќа во нормала кај пациентите
Пишуваат:  Проф. Сајмон Гејн – ринолог и хирург на Универзитетот во Лондон    Проф. Џејн Паркер – експерт за хемија на вкусовите на Универзитетот... СИМПТОМИ НА КОРОНАВИРУСОТ: Како КОВИД-19 предизвикува губење на мирисот и дали и кога сетилото се враќа во нормала кај пациентите

Пишуваат:  Проф. Сајмон Гејн – ринолог и хирург на Универзитетот во Лондон    Проф. Џејн Паркер – експерт за хемија на вкусовите на Универзитетот Ридинг во Лондон Од првите извештаи кои стигнаа од Вухан, Иран, а подоцна и од Италија, знаевме дека губењето на сетилото за мирис, односно аносмијата, е значаен симптом на болеста. Сега, […]

The post СИМПТОМИ НА КОРОНАВИРУСОТ: Како КОВИД-19 предизвикува губење на мирисот и дали и кога сетилото се враќа во нормала кај пациентите appeared first on Panacea.mk.

Целиот текст тука!

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *