Агенда.мк  агреагтор лого
Интервју со Сирхан Усеин, студентски координатор на АВАЈА во рамки на Ромаверзитас Интервју со Сирхан Усеин, студентски координатор на АВАЈА во рамки на Ромаверзитас
АВАЈА- генерација која што поставува нови стандарди Граѓанското движење АВАЈА се грижи за постигнување промени во животот на ромската заедница, но и генерално во... Интервју со Сирхан Усеин, студентски координатор на АВАЈА во рамки на Ромаверзитас

АВАЈА- генерација која што поставува нови стандарди

Граѓанското движење АВАЈА се грижи за постигнување промени во животот на ромската заедница, но и генерално во Македонија. За тоа како функционира и што претставува АВАЈА, зборуваме со Усеин во тек на парламентарните избори 2020 година и нивните анализи и очекувања

Зошто АВАЈА и што претставува оваа граѓанска иницијатива ?

АВАЈА, што на ромски јазик значи Доаѓаме, е граѓанска иницијатива составена од претставници на неколку клучни организации и здруженија: Ромаверзитас, Романо Авази и Ромалитико. Ромаверзитас е дел од ова граѓанско движење затоа што увидовме дека најдобар начин да ги постигнеме промените е токму преку организирано и конзистентно делување за време на три клучни периоди: период пред избори (се поставуваат посакуваните стандарди и цели, преку дијалог и консултации со заедницата за нејзините приоритети), за време на избори или додека трае кампањата (се интензивира процесот на застапување и дијалог со потенцијалните носители на функции и избрани преставници за да се добијат што е можно повеќе јавни заложби во однос на приоритетите на заедницата) и период по избори (се следи, комуницира и мониторира секоја јавна заложба дадена од страна на кандидатите и правење притисок при нејзино неисполнување). Веруваме дека со оваа наша

Целиот текст тука!

365marketing

Оваа вест е превземена од 365 маркетинг. Повеќе на www.356marketing.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *