Вашата дневна агенда
Словенечката огласувачка комора испрати писмо до Премиерот Јанша и до нивната влада Словенечката огласувачка комора испрати писмо до Премиерот Јанша и до нивната влада
Словенечката огласувачка комора во која членуваат 135 големи, средни и мали огласувачи, огласувачки агенции и медиуми, организирани во три интересни групи: Словенечко здружение на... Словенечката огласувачка комора испрати писмо до Премиерот Јанша и до нивната влада

Словенечката огласувачка комора во која членуваат 135 големи, средни и мали огласувачи, огласувачки агенции и медиуми, организирани во три интересни групи: Словенечко здружение на огласувачите, Словенечко здружение на огласувачките агенции и Словенечкото здружение на медиуми – испрати официјален допис до премиерот на Словенија, Јанез Јанша и словенечката влада.

Во писмото тие најпрво ја потенцираат важната улога која комуникациската индустрија ја има за целокупната словенечка економија, а потоа искажуваат повик за воведување на итни мерки за спасување на словенечката економија и компании погодени од кризната ситуација предизвикана од Корона вирусот.

При усвојувањето на строгите мерки за спречување на коронавирусот, меѓу останатите се најде и мерката за забрана на бројни дејности кои не се неопходни за снабдувањето на луѓето. Последиците се од тоа видливи и за нашата индустрија. Опадната е побарувачката за определени производи и услуги па тоа резултира со пад на огласувањето, нешто што го осеќаме сите ние кои сме дел од Словенечката огласувачка комора” – се вели во писмото.

Многу самозапослени и микро и мали компании нема да ја преживеат оваа ситуација без драстични мери на помош од страна на владата и сите надлежни институции

Стопанството мора да осигура доволни извори на финансирање што ќе овозможат раст после завршувањето

Целиот текст тука!

365marketing

Оваа вест е превземена од 365 маркетинг. Повеќе на www.356marketing.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *