Агенда.мк

контент агрегатор

Д-р Нела советува: болки во коленото – причини и третман Д-р Нела советува: болки во коленото – причини и третман
Непријатните болки во коленото се едни од најчестите проблеми со кои се соочуваат повозрасните, но и помладите лица кои се занимаваат со спорт. Повредите... Д-р Нела советува: болки во коленото – причини и третман

Непријатните болки во коленото се едни од најчестите проблеми со кои се соочуваат повозрасните, но и помладите лица кои се занимаваат со спорт. Повредите на коленото се честа причина за појава на болка, кои може да се јават и без пад, превиткување или несреќа. А што може да доведе до болки во коленото без повреда? Кои се симптомите и препораките? На оваа тема поразговаравме со Д-р Нела Деспотовска од Тримекс.

Кои се причините кои може да доведат до болки во коленото?

Со болки во колената не се соочуваат само повозрасните лица, туку сѐ почесто се јавуваат и кај помладата популација. Тие може да бидат акутни и остри или пак долготрајни и слаби. Се појавуваат како резултат на повеќе причини меѓу кои:

артритис кој може да биде ревматоиден артритис (автоимуна болест која влијае на зглобовите) и остеоартритис (дегенеративен артритис кој се јавува кај повозрасните лица) остеопороза повреди на нозете, ‘рскавицата, лигаментите и тетивите инфекции кои предизвикуваат задршка на вода и оток како што е септичниот артритис гихт некои типови на спортска активност како трчање и повторувачки движења хируршки интервенции недостаток на витамини лоша исхрана

Може да ве интересира: Д-р Нела советува: што е остеопороза и како да се заштитите?

Кои симптоми се

Целиот текст тука!

Se za hrana

Оваа вест е превземана од Се за храна Повеќе на www.sezahrana.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *