Агенда.мк

контент агрегатор

Печен чизкејк со калуа и инстант кафе Печен чизкејк со калуа и инстант кафе
Бидејки не бев активна подолго време, ќе го освежам профилот со еден вкусен рецепт за чизкејк. Неколку часа предходноКакаото се меша со бисквитите, се... Печен чизкејк со калуа и инстант кафе

Бидејки не бев активна подолго време, ќе го освежам профилот со еден вкусен рецепт за чизкејк.

Неколку часа предходно
Какаото се меша со бисквитите, се додава растопениот путер и се меша додека цела смеса не се соедини.
Се става во калап со предходно обложен со хартија. Јас користев калап со дијаметар 22.
Калапот се става околу 15 мин во фрижидер
Инстатн кафето се меша со врела вода и се додава ликерот.
Во поголем сад се става крем сирењето, павлаката, јајцата и шеќерот и се матат со миксер.
Се додава смесата од кафе и ликер и се меша додека смесата не биде кремаста.
Вака подготвениот крем го ставаме во калапот над подлогата од бисквитите и путерот и се пече во рерна на 140 степени околу 1 час.
Откако ќе се испече, се остава да се излади, па се става во фрижидер најмалку 4 часа.

Изладениот чизкејк се става во чинија за сервирање, се украсува со шлаг и рендана чоколада и на крај се прелива со ликер од калуа и инстатнт кафе.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс – Наведи извор – Некомерцијално – Сподели под исти услови

Целиот текст тука!

Moi recepti

Оваа вест е превземана од Мои рецепти. Повеќе на www.moirecepti.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *