Агенда.мк

контент агрегатор

• Четврток, 15 Август 2019 12:22 Љубовта постои во многу форми, облици и големини. Љубовта не е само она чувство кое вљубените партнери го...

• Четврток, 15 Август 2019 12:22

Љубовта постои во многу форми, облици и големини. Љубовта не е само она чувство кое вљубените партнери го имаат еден за друг, таа е сила на природата која постои насекаде околу нас – меѓу пријатели, браќа, сестри, брачни партнери, родители и деца, млади парови, луѓе и миленици, животни…

Фотографии од целиот свет преку своите објективи се обидуваат да ја доловат љубовта на најдобар можен начин и да го освојат првото место на овогодишниот натпревар #LOVE2019.

Натпреварот е организиран од AGORA. Од вкупно 15.093 фотографии, во финалето се избрани 50 фотографии. Погледнете ги:

„Засекогаш заедно“: Пар во Виетнам „Секогаш со тебе“: Вдовец ѝ свири на виолина на покојната сопруга на гробишта „Нераскинлива врска“ „Те сакам“ „Со мама“: Насмеани лица „Братство“ „Интимност“

Оваа фотографија ги покажува најстарите членови на најстарото индиско племе. Жената десно има 96 години и некогаш беше кралица на племето, а мажот лево има 103 години и ѝ беше телохранител. Подоцна тие се заљубија.

„Вечна врска“ „Љубов меѓу поларни мечки“ „Пријателство“: Овој фотограф и неговиот крзнен миленик заедно патуваат низ Европа „Стареење“: Утрото започнува со грижа за сопругата „Додека смртта не нè раздели“ „Жирафи“: Првиот ден на овој свет на

Целиот текст тука!

Femina

Оваа вест е превземана од Фемина. Повеќе на www.femina.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *