Агенда.мк

контент агрегатор

Ви се случило да ставите погрешно гориво во автомобилот? Еве што да направите! Ви се случило да ставите погрешно гориво во автомобилот? Еве што да направите!
Грешка на вработениот на бензиската пумпа или ваше невнимание – во автомобилот се наоѓа погрешен вид на гориво. Што сега? Доколку проблемот го воочивте... Ви се случило да ставите погрешно гориво во автомобилот? Еве што да направите!

Грешка на вработениот на бензиската пумпа или ваше невнимание – во автомобилот се наоѓа погрешен вид на гориво. Што сега?

Доколку проблемот го воочивте на самата пумпа и во меѓувреме не сте го стартувале автомобилот, доволно ќе биде само да го испумпате постојаното гориво и да го измиете резервоарот. После тоа автомобилот ќе можете нормално да го користите.

Меѓутоа, ако ви се случи да го стартувате моторот, или да поминете одредена километража, би можеле да имате сериозен проблем.

Најлошата ситуација е кога нема да ја забележите грешката, па после долго возење ќе ви се изгаси моторот. Тогаш, кај новите автомобилни, можете со сигурност да сметате на трошоци за сервис од преку 1.000 евра.

Имено, во тешки ситуации доаѓа до оштетување на системот за довод на гориво, филтерот и пумпата за гориво. Кварот се разликува во зависнот од тоа кое гориво сте го ставиле.

Бензин наместо дизел

Оваа грешка може да има сериозни последици за комон рејл дизел моторите, затоа што дури и мали количини на бензин можат да го измијат тенкиот филм кој ја подмачкува пумпата за вбризгување на бензин. Ова се однесува на современите комон рејл дизели, додека оние постарите конструкции значајно се толерантни кон бензинот.

Дизел наместо

Целиот текст тука!

Hitportal

Оваа вест е превземана од Хитпортал. Повеќе на www.hitportal.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *