Агенда.мк

контент агрегатор

Д-р Нела советува: исхрана и суплементи при хепатоцелуларен карцином Д-р Нела советува: исхрана и суплементи при хепатоцелуларен карцином
Хепатоцелуларниот карцином е еден од најчестите видови на примарен рак на црниот дроб. Наша читателка се обрати до нас за помош и совети од... Д-р Нела советува: исхрана и суплементи при хепатоцелуларен карцином

Хепатоцелуларниот карцином е еден од најчестите видови на примарен рак на црниот дроб. Наша читателка се обрати до нас за помош и совети од Д-р Нела Деспотовска. И овој пат ние и нашата читателка особено се заблагодаруваме до Д-р Нела и целиот тим на Тримекс за одговорот и желбата да помогнат за подобро здравје на сите. Во продолжение прочитајте кои се причините и симптомите при хепатоцелуларен карцином, каква исхрана и кои суплементи се препорачуваат. 

Причини и симптоми при хепатоцелуларен карцином

Причини за хепатоцелуларен карцином на црниот дроб:

цироза на црниот дроб присуство на вирусот на хепатитис Б хемохроматоза алкохолна цироза и употребата на храна контаминирана со габични афлатоксини.

Симптомите зависат од стадиумот на болеста, но најчести се губење на апетитот, недостаток на енергија (замор), губење на тежина, болка во горниот десен квадрант, темно обоена мокрача и светла боја на столицата, задршка на течности, отоци на зглобовите, нозете и стомакот, конфузија, дезорентација и промена на личноста а понекогаш и појава на асцит – насобирање на течности во стомакот.

Здравиот начин на живот и исхраната се од исклучително значење

За вакви случаи, здравиот живот е од исклучително значење. Исхраната мора да биде богата со овошје, зеленчук и житарици кои се богати со

Целиот текст тука!

Se za hrana

Оваа вест е превземана од Се за храна Повеќе на www.sezahrana.mk

Нема коменари.

Оставете коментар први.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *