Агенда.мк  агреагтор лого
Како да почнете да трчате
Како да тренирате Подгответе се за возбуда и новопронајдена самодоверба. Најпрво одберете трка најдобро за да трчате континуирано е да одберете трка, да се запишете и да ја ставите во вашиот календар. Фиксиран датум ќе ви овозможи да бидете фокусирани и редовно да тренирате. Почетниците можат да трчаат на... Читај понатаму
Сакате да направите апликација? Бесплатни курсеви за вас
Можеби се прашувате како можете да направите апликација за мобилен уред ако не сте програмер и немате никакво претходно искуство со програмирање. Имате само одлична идеа. За вас интернетот нуди многу бесплатни курсеви каде ќе може да начите како вашата идеа да ја претворите во апликација. Нјаважно од се... Читај понатаму
Дома и филм #1
Доколку и вам не ви се излегува и сакате една студена ноќ да поминете дома сами или со друштво, секогаш е добро да имате добар филм при рака. Perfetti sconosciuti или Совршени странци е одличен италијански филм за седум пријатели кои за време на вечерата ќе одлучат да ја споделат секоја... Читај понатаму
Витамините скоро и да немаат ефект велат најновите студии
Македонците во последно време ги следат трндовите на западните земји за земање на витамини како додатоци на исхраната. Американците на пример трошат над 30 миљарди долари годишно за витамини, минерали, хербални додадоци од кои нејчесто немаат потреба и/или се штетни. Спроведената студија на Реган Бејли од Националниот институт за... Читај понатаму