299,00 ден

Светот

Автор: Хуан Хозе Милјас
Издавачка куќа: ИЛИ-ИЛИ
Едиција: Проаза
Број на страни: 190
Година на издавање: 2013
Превод: Ирина Талевска

На залиха

,
Сподели

Ништо не е поблиско до нас самите од приказна на Хуан Хосе Милјас. Истовремено ништо не е поизненадувачко, полно со напнатост, со невообичаени ефекти и апсурдни ситуации кои се испреплетуваат со неумолива логика: логика на хаосот, носталгија за загубеното чувство на единство, катастрофална потреба да се живее во апокалипса. Романот Светот предизвикува задоволство благодарејќи на ефикасната и прецизна проза, го поведува читателот да се забавува, но истовремено потврдува дека светот е, несомнено, непријателско место во кое сите се прилагодуваме онака како што умееме.

Questions and Answers

You are not logged in