Агенда.мк

контент агрегатор

Оглас за вработување! Почетна плата: 20.000 денари
Вработување во ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести Скопје…Отворени се 46 (четериесет и шест) работни места
Врзоснованачлен 156, 157, 158, 159, 160одЗаконотзаздравственатазаштита (Сл. ВесникнаР.М. бр. 43/12, 145/12, 87/13, 39/14, 43/14, 10/15, 154/15, 192/15, 17/16, и 37/1 6), Согласност за вработување од Министерство за финансии бр. 1 8-1 2005/2 од 24. 10. 2018 година и Одлука бр. 022740/1 од 19. 11. 2018 година, директорите профд-р Катарина... Читај понатаму
Студентите од Филмската академија во Охрид ќе го тужат МОН
Студентите од Филмската академија во Охрид ИФФА (FIOFA) ќе почнат правна постапка и ќе покренат заедничка, како и поединечни тужби против Министерството за образование и наука, јави МИА. Во писмото тие посочуваат дека Министерството за образование и наука не ги исполнило, ниту испочитувало потпишаните договори, што резултирало со материјални... Читај понатаму
Еуролинк вработува! Отворени се 19 работни места низ цела Македонија
Сакате да работите во една од најдобрите осигурителни компании во Македонија? Поседувате вештини за продажба и сакате да постигнете повеќе?  ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ А.Д. СКОПЈЕ, ЕДНА ОД ВОДЕЧКИТЕ КОМПАНИИ ЗА НЕЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА, ЗАРАДИ ПРОШИРУВАЊЕ НА СВОЈОТ ТИМ ЗА ПРОДАЖБА ИМА ПОТРЕБА ОД ПОВЕЌЕ КОНСУЛТАНТИ ПОЧЕТНИЦИ ЗА ПРОДАЖБА НА... Читај понатаму
Вработување во Влада на Република Македонија – Генерален секретаријат
 Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, 5/16, 142/16 и 11/18) и Уредбата за спроведување на постапката за вработување на административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/18), а во врска со член 20-г од... Читај понатаму
Кој најмногу ќе се офајди од буџетот за образование?
Подготвил: Весна Ивановска-Илиевска/ vesna.ivanovska@fakulteti.mk/ Милена Атанасоска-Манасиева/milena.atanasoska@fakulteti.mk Лектор: Ивана Кузманоска Министерството за образование и наука ќе продолжи да врши подобрување на квалитетот на услугите за сместување во ученичките и во студентските домови, зголемување на транспарентноста при доделување стипендии за ученици и за студенти, развој на научноистражувачката дејност, техничката културата и... Читај понатаму
Не знаеме колку деца во земјава не одат во школо
Денеска, кога се одбележува Светскиот ден на детето, не знаеме колку дечиња во државава не седат во училишна клупа. Текстот во целост прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК Читај понатаму
Британците најдоа креативен начин како да ги вклучат бегалците во општеството
Подготвил: Билјана Арсовска Лектор: Ивана Кузманоска Музејот за историја на науката во Оксфорд му посака „добре дојде“ на новиот тим од водичи од заедниците во кои арапскиот е мајчин јазик. Тимот од 26 волонтери од Сирија, Ирак, Судан, Зимбабве и Оман на својот мајчин јазик ќе води тури за... Читај понатаму
Застрашувачки суштества од морските длабочини фатени од руски рибар
Роман Дедерцов е рибар од Мурманск, но и ѕвезда на „Инстаграм“ чии објави добиваат над илјада лајкови. Често му се случува ловејќи риба во море, да наиде на многу необични суштества што просечниот човек нема можност да ги види и нешто што сигурно нема да го пронајдете во локалниот... Читај понатаму
Половина литар од маслиново масло продаден за 5.620 долари
Половина литар масло од маслиново дрво старо 1.800 години беше продаден на аукција во турскиот град Измир за 5.620 долари. Купувачот е локален бизнисмен, пишува „Хуриет дејли њуз“. Дрвото старо 18 века е познато под името „Умај нине“ (баба Умај, туранската божица на плодноста). На настанот беа понудени уште... Читај понатаму